Motion, glädje och gemenskap när kommunen satsar på Skill Mjölby Stadslopp

Mjölby kommun har länge velat ha ett stadslopp. Den 6 maj 2020 blir det verklighet när det är världspremiär för Skill Mjölby Stadslopp.

Robert Olsson, Emelia Rydell, Kjell Karlsson och Eva Ledin från Mjölby kommun ser fram emot världspremiären av Skill Mjölby Stadslopp. Start- och mål blir det i Stadsparken där kvartetten kutar.  Foto: Magnus Andersson

– Det är positivt med aktiviteter som främjar rörelse och förbättrad folkhälsa. Det känns riktigt bra med ett stadslopp för kommunen och staden som helhet, säger Kjell Karlsson, ställföreträdande förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Tanken är att loppet ska kantas av motion, glädje och gemenskap.

– Jag tror att det kommer bli en riktig folkfest, med många deltagare som går, joggar och springer. Sedan hoppas vi på mycket publik som hejar fram Mjölbyborna, säger Eva Ledin, Kultur- och fritidshandläggare.

Skill Mjölby Stadslopp handlar om ett huvudlopp som mäter 6 kilometer och ett barnlopp, Bil Brodd Lilla Stadsparksrundans 1,1 kilometer.

– Självklart vill vi att stadsloppet får så stor uppmärksamhet att det sporrar så många som möjligt att vilja vara med. Kanske kan det locka dem som inte tränar i vanliga fall att vara med, det finns ju klasser både med och utan tidtagning plus en gåklass, berättar Eva Ledin.

Skill Mjölby Stadslopp blir en given del av Mjölby Stads 100-årsjubileum.

Skill Mjölby Stadslopp blir ett häftigt motionsevent för alla. Foto: Magnus Andersson

– Loppet kommer att fortsätta även efter 2020, men det är ett riktigt roligt sammanträffande att premiären sammanfaller med vårt 100-årsfirande. Som arbetsgivare hoppas vi att så många som möjligt av våra drygt 2 000 anställda i kommunen väljer att delta i Skill Mjölby Stadslopp på något sätt. Som kommunanställd har man 100 kronor i rabatt på anmälningsavgiften, säger Kjell Karlsson.

Att Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan är helt gratis för alla barn är förstås också positivt.

– Det är jättebra att anmälningsavgiften inte blir något hinder för något barn att vara med, säger Eva Ledin.

Om Kjell och Eva själva står på startlinjen den 6 maj återstår att se.

– Ja, vi siktar på det. Men det beror en del på om vi hinner med det just den kvällen. Får vi ihop logistiken så är vi gärna med, lovar Kjell Karlsson och får medhåll från Eva Ledin.

Lämna en kommentar