Skill stolt titelsponsor till Skill Mjölby Stadslopp

Rätt sammanhang och värderingar gör att Skill satsar som titelsponsor till Skill Mjölby Stadslopp.

Magnus Sjöholm, Ida Tidblohm och Ronnie Lock har full fart framåt både med företaget Skill och Skill Mjölby Stadslopp. Foto: Mikael Grip

– En ny stad och ett nytt lopp lockade oss att satsa på Skill Mjölby Stadslopp. Vi har goda erfarenheter av de andra loppen vi har varit engagerade i, säger Ronnie Lock, marknadschef på Skill.

Som titelsponsor syns förstås företaget i alla sammanhang där loppet syns.

– För oss är det rätt sammanhang att vara med i och som rimmar bra med våra värderingar. Plus att både kund- och kandidatmarknaden här är väldigt intressant för oss. Vi hjälper flera av de större företagen i Mjölby med personal idag, berättar Ronnie.

Skill, som startade här i Östergötland och nu varit verksamma i över 20 år, har vuxit kraftigt under senare tid. De hjälper sina kunder med bemanning, rekrytering och utbildning, främst industri- och IT-bolag. Företaget har drygt 80 internt anställda på sina kontor och därutöver cirka 800 konsulter som är uthyrda på kunduppdrag.

– Vi hjälper företag med kompetensförsörjning i med- och motgång. Några av våra kunder föredrar att ha en andel rörlig personal, exempelvis för att täcka upp i vissa projekt. Många blir senare anställda av kundföretaget, vilket ligger helt i linje med Skills affärsidé. Vi hjälper också företag med rekrytering, där personen får anställning direkt hos företagen redan första arbetsdagen. Vi hjälper mer än 1 000 personer in i nya jobb varje år, säger Magnus Sjöholm, kundansvarig på Skill.

Toyota Material Handling, Väderstad, Swisslog, Runsvensgruppen och Cenova är några av de största uppdragsgivarna som Skill har i Mjölbyområdet.

Skill Training är ett nytt koncept som lanserades i början av året, vilket är en industriskola i Skills egna lokaler.

– Det är en stor satsning som vi gör, där det finns truckutbildning, traversutbildning, montering, svets, lean, ritningslösning med mera. Sedan kan vi även skräddarsy utbildningar utefter vad företagen efterfrågar, förklarar Magnus.

Det som gör Skill unikt är även ägarbilden, där företaget ägs av 18 industriföretag i länet samt 3 östgötska kommuner och Region Östergötland. Delar av vinsten återinvesteras årligen i satsningar som är till gagn för regionens industri.

Både Magnus och Ronnie siktar på att vara med i världspremiären av Skill Mjölby Stadslopp 6 maj 2020 tillsammans med många av sina kollegor.

En viss tävlingsnerv kan anas mellan de två.

– Haha, det är nog fördel Magnus där. Men det ska bli riktigt roligt, sammanfattar Ronnie Lock.

Lämna en kommentar