Nu är anmälan till Skill Mjölby Stadslopp 6 maj 2020 öppen

På en presskonferens i Stadshuset i Mjölby avslöjades nyligen att Skill Mjölby Stadslopp blir verklighet den 6 maj 2020.

Världspremiären av Skill Mjölby Stadslopp sker 6 maj 2020. Foto: Magnus Andersson

– Att ha ett stadslopp i vår kommun är något vi har längtat efter i många år. Jättekul att det nu blir verklighet och perfekt timat att premiären blir under vår stads 100-årsjubileum. Stadsloppet blir en del av vår hälsovecka, “Sätt Mjölby i rörelse”, säger Kjell Karlsson, ställföreträdande förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Huvudloppet kommer att vara sex kilometer, med start- och mål i Stadsparken.

– Det är en omväxlande och fin bana som kommer kantas av många musikstationer. Vi vill nå alla, unga som äldre. Det ska fungera lika bra att gå loppet, som att jogga och springa, berättar vane lopparrangören Mikael Grip som är tävlingsledare och står bakom idén tillsammans med kollegan Stefan Fransson.

Lina Petersson från Mjölby OK flankerad av Peter Oskarsson och Tommy Paananen från Mjölby CK. Foto: Magnus Andersson

Till sin hjälp har de Mjölby Orienteringsklubb och Mjölby Cykelklubb som tillsammans står för funktionärsskapet den 6 maj.

– Det var naturligt för oss att haka på det här när vi fick chansen. Det ska bli riktigt kul, säger Lina Petersson, från Mjölby Orienteringsklubb.

Företaget Skill är titelsponsor till eventet.

– För oss är det rätt sammanhang att vara med i och som rimmar bra med våra värderingar. Plus att både kund- och kandidatmarknaden här är väldigt intressant för oss. Vi hjälper flera av de större företagen i Mjölby med personal idag, berättar Ronnie Lock, marknadschef på Skill.

Det bjöds på en härlig tårta från konditori Hörnet. Foto: Magnus Andersson

Det är redan 60 företag som är engagerade i Skill Mjölby Stadslopp.

– Att det kommer att bli en folkfest är vi redan övertygade om och det känns verkligen bra nu när den nya hemsidan och anmälan är öppen. Vi tror det kommer att bli mer än 1 000 deltagare första året, förklarar Mikael Grip som också poängterar att Skill Mjölby Stadslopp kommer vara ett årligt återkommande event.

Vilka klasser finns det?

– Män och kvinnor med eller utan tidtagning plus en gåklass.

Sarah Andersson, marknadschef på Bostadsblaget, berättar bland annat att hyresgästerna i de 2 600 lägenheterna som Bostadsbolaget erbjuds gratis startplats till Skill Mjölby Stadslopp. Foto: Magnus Andersson

I Stadsloppet kommer det också att erbjudas ett barnlopp, som heter Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan.

– Det loppet är 1,1 kilometer och det blir fyra starter och åtta klasser, från de allra yngsta till tolv år. Där är vi riktigt stolta över att det är helt gratis för alla barn att vara med. Detta tack vare Bil Brodd. Att det inte kostar något för barnen är viktigt för folkhälsan, alla ska kunna vara med oavsett föräldrarnas plånbok, berättar Mikael Grip.

Alla som går, joggar eller springer i mål får också en snygg medalj runt halsen som sponsras av Bostadsbolaget.

– Vi vill vara en del av att Mjölby firar 100 år och vi vet att en femtedel av Mjölby kommuns befolkning bor i våra 2 600 lägenheter. Det är verkligen en jättekul grej, säger Sara Andersson, marknadschef på Bostadsbolaget.

Kjell Karlsson, från Mjölby kommun, till höger på bilden,  berättar om att längtan efter ett stadslopp nu äntligen är över. Foto: Magnus Andersson

Varför ska jag enligt dig ta på mig löparskorna 6 maj och delta i Skill Mjölby Stadslopp?

– Oj, oj. Det finns många skäl. Men du kommer att uppleva motion, glädje och gemenskap. Sedan har vi en del hemligheter som vi håller på ett tag till. Självklart ska alla deltagare få något smarrigt efter målgången, säger Mikael Grip.

Men något mer kan du väl avslöja?

– Okej, det kommer att bli en speciell tävling i tävlingen. Med ett unikt spurtpris som startar 300 meter från mål i Gästisparken. Du kan om du vill gå 5,7 kilometer och sedan ge allt sista 300 meterna. Det kommer vara fina priser till de tre snabbaste damerna och herrarna i spurtpriset. Sedan kommer vi ha det klassiska däckpriset, där en däckfirma ställer ut två däck utmed banan, som en dam och en herrdeltagare springer med in i mål och vinner en stor presentcheck hos däckfirman.

Till anmälan:

Lämna en kommentar