OBS! Nytt datum för Skill Mjölby Stadslopp – 9 september 2020

På grund av osäkerheten kring coronasmittan och det läge som nu råder i samhället väljer arrangören av Skill Mjölby Stadslopp att flytta fram datumet för loppet. Istället för den 6 maj som var tänkt från början är datumet ändrat till onsdagen 9 september.

– Vi väljer att agera redan nu. Vi får många frågor från deltagare och även partners om vad som kommer att hända med loppet. Det är ett stort intresse kring premiären av Skill Mjölby Stadslopp, vilket förstås är glädjande och vi vill vara så tydliga i vår kommunikation som det bara går, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har satt en gräns för 500 personer vid folksamlingar och just nu vill man också dra ned på de sociala kontakterna så mycket det går för att minska risken för smittspridning.

– Det gjorde att valet att flytta eventet föll sig naturligt. Vår och allas förhoppning är förstås att saker och ting kan återgå till det mer normala under sommaren och framåt och att vi kan få till en härlig motionsfest i världspremiären av Skill Mjölby Stadslopp med tillhörande Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan för alla barn.

Varför just 9 september?

– Då har skolorna kommit igång ordentligt och folk är tillbaka på sina arbeten efter semestrarna. Skill Mjölby Stadslopp är också en del av hela Mjölbys rörelsevecka, med seminarier och föreläsningar och övriga aktiviteter som också flyttas till samma vecka, säger Mikael Grip.

Du som redan har anmält dig behöver egentligen inte göra någonting. Din anmälan gäller fortfarande och du behöver inte anmäla dig på nytt.

Allting är som förut förutom att datumet är nytt. Väl mött den 9 september.

Varmt välkommen med din amälan:

Lämna en kommentar