Skill Mjölby Stadslopp ställs in 2020

Skill Mjölby Stadslopp med tillhörande Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan måste tyvärr ställas in 2020. 

– Vi har gjort allt som står i vår makt och flyttat fram eventet från våren till hösten och hoppats att restriktionerna med 50 personer som max i folksamlingar skulle ändras, säger Mikael Grip från tävlingsledningen.

Med bara tre veckor kvar till loppet den 9 september kan arrangören inte vänta längre, utan måste ställa in årets upplaga.

– Det känns självklart tråkigt, men är ingenting vi kan råda över. Att ställa in en premiär känns verkligen extra jobbigt. Nu får vi tillsammans med våra partners istället ta sikte mot en riktigt rolig, festlig och folklig världspremiär av Skill Mjölby Stadslopp i maj 2021. Det har varit riktigt bra tryck på intresset för det nya eventet och vi tror att det kommer hålla i sig nästa år och många år framöver, berättar Mikael Grip.

Distansen i Skill Mjölby Stadslopp handlar om sex sköna kilometer. Barnen tar sig an Bil Brodd Lilla Stadsparksrundans enkilometersbana.

– För de som har anmält sig flyttas anmälan i första hand över till nästa års lopp. Det går också att överlåta sin startplats till någon annan om man så vill. Vill man ha sin anmälningsavgift tillbaka, så ordnar vi det också. Information om detta finns på loppets hemsida. Vår förhoppning är att de som anmält sig låter sin anmälan vara kvar till nästa år, förklarar Mikael Grip.

Lämna en kommentar