Skill Mjölby Stadslopp flyttat till 4 september

Skill Mjölby Stadslopp med Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan flyttas till lördag 4 september 2021.

Titelpartnern Skill laddar om för Skill Mjölby Stadslopp lördagen 4 september.

– Det känns förstås inte helt bra att behöva flytta fram eventet. Men återigen har vi inget val när smittspridningen och restriktionerna ser ut som de gör. 8 maj hade inte fungerat. Nu satsar vi för fullt på att världspremiären ska kunna bli av lördag 4 september, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Varför väljer ni en lördag och inte en vardagskväll?

– Tanken är att återgå till en vardagskväll våren 2022. Men i år när mycket fortfarande är så osäkert om hur det ser ut till hösten, väljer vi en lördag. Detta för att kunna coronaanpassa eventet med flera startgrupper från morgon till kväll om det skulle behövas. Men, vi tror och hoppas att restriktionerna kommer lätta efter att huvuddelen av befolkningen fått vaccinet.

Den 4 september känns som ett bra datum i tävlingskalendern med tanke på att Göteborgsvarvet och Stockholm Halvmarathon är planerade att avgöras 11 september.

– Då blir sex kilometer en vecka innan ett perfekt genrep. Det positiva är också att trycket både att vara med som deltagare och som partner är jättehögt i Mjölby, berättar Mikael Grip.

Mikael Brodd och Bil Brodd ser till att alla barn kutar gratis i Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan.

Skill Mjölby Stadslopp handlar om sex vackra kilometer genom kända Mjölbymiljöer. I Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan, som är helt gratis för alla barn, gäller det att kuta en kilometer.

Anmälan är öppen sedan tidigare och du som är anmäld behöver inte anmäla dig igen.

Varmt välkomna till den nya motionsfesten i hjärtat av Mjölby!

Lämna en kommentar