Arrangör och kommun arbetar för ett smittsäkert event

Arrangören går löpande igenom upplägget tillsammans med representanter från Mjölby kommun för hur världspremiären av Skill Mjölby Stadslopp och BilBrodd Lilla Stadsparksrundan ska kunna arrangeras på ett säkert sätt.

Eva Ledin och Kjell Karlsson, från Mjölby kommun, arbetar tillsammans med arrangören för ett smittsäkert Skill Mjölby Stadslopp den 4 september.

– Det känns positivt att samhället är på väg att öppnas upp och att motionsloppen kommer igång igen. Samtidigt måste vi ha respekt för att pandemin inte är över och se till att vi har en plan för hur eventet ska kunna genomföras på ett säkert sätt, säger Kjell Karlsson, ställföreträdande förvaltningschef på Mjölby kommuns kultur- och fritidsförvaltning

1 juli höjdes gränsen för deltagande i motionslopp till max 900 deltagare, vilket förstås är glädjande ur många perspektiv.

– Inte minst är det glädjande ur ett folkhälsoperspektiv och att det finns ett uppdämt behov av att delta i motionslopp igen. Som arrangör tar vi ansvar och genomför Skill Mjölby Stadslopp med tillhörande BilBrodd Lilla Stadsparksrundan med de eventuella restriktioner som finns lördagen den 4 september. Vi arbetar efter en ständigt aktuell plan, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

“Vi arbetar efter en ständigt aktuell plan för att göra eventet, så smittsäkert det bara går. Det känns också tryggt att vi har hjälp med funktionärer från rutinerade arrangören IK Akele”, säger tävlingsledaren Mikael Grip

Hur själva upplägget kommer att se ut mer exakt får vi återkomma till när vi närmar oss den 4 september. Fortsätter smittspridningen att minska, vaccinationerna att öka och trycket på sjukvården att minska så har regeringen flaggat för att ytterligare minska restriktionerna i början av september.

– Samtidigt har vi full respekt för att deltagare kan känna oro för att samlas igen, vilket gör att vi kommer att erbjuda till exempel handsprit och anpassa med olika startgrupper om det behövs. Vi har också en pågående dialog med smittskyddet i Östergötland. Totalt sett ser det positivt ut och det känns tryggt att vi har hjälp med funktionärer från rutinerade arrangören IK Akele, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Utmed banan kommer det att vara en del musikakter och vid start-och målområdet kommer det att finnas scen och speaker plus en discjockey. Fitness4you har hand om uppvärmningen och City Gross Mantorp bjuder på något gott efter målgång. Då har också alla fått en vattenflaska med egenborrat vatten från Finspångs Brunnsborrning och medalj från Bostadsbolaget.

Nummerlappar hämtas hos Intersport fredagen den 3 september mellan 11-18. Där går det också bra att efteranmäla sig. Resterande nummerlappar hämtas på tävlingsdagen i Gästisparken, där det också går bra att efteranmäla sig mot en förhöjd avgift.

Preliminära starttider: Första barnstart 11.00, andra 11.10, tredje 11.20 och fjärde 11.30. Efter barnens prisutdelning ser vi till att inga barn finns kvar i Stadsparken när själva Skill Mjölby Stadslopps deltagare börjar samlas. Då är barn och anhöriga välkomna till närliggande Gästisparken.

Startskottet för Skill Mjölby Stadslopp går 13.00. Skulle intresset vara högre än 900 deltagare enligt dagens restriktioner, kör vi ytterligare en startgrupp 14.00.

Varmt välkommen med din anmälan.

De nya riktlinjerna från och med 1 juli: 

Lämna en kommentar