Snart dags för Mjölbyfemman

Torsdagen den 26 augusti är det dags för den tjugonde upplagan av Mjölbyfemman. Det årligen återkommande motionsloppet med start och mål på Vifolkavallen.

I vanlig ordning är det 5 kilometer i terrängspåren i direkt närhet av Vifolkavallen som gäller och du väljer själv om du vill springa eller promenera. Tidtagning ingår upp till 45 minuter från startskottet. Efter målgång blir det picknick för de som anmäler sig i lag om fyra till sex personer. En timme innan starten i 5 km-loppet har vi Lilla Femman, ett lopp utan tidtagning för barn upp till 10 år som är cirka 600 meter långt.

Ifjol var loppet inställt och i år blir det vissa anpassningar för att möta de begränsningar och restriktioner som följer på pandemin. Den viktigaste skillnaden är att arrangören kommer underlätta för alla att hålla avstånd till varandra vid t ex nummerlappsutdelning, uppvärmning och vid starten. Totalt deltagarantal är begränsat till 900 deltagare, men då loppet tidigare år haft 500-600 deltagare är det inte troligt att det blir ”fullt” på det viset.

Sedan flera år har arrangören IK Akele ett samarbete med hjälporganisationen Global Relations, och hela överskottet från tävlingen kommer gå till deras arbete på Kenswed Academy. Det är en gymnasieskola för utsatta ungdomar i Nairobi, Kenya. Generellt är det ungdomar som bor i slummiljö, som inte har råd att betala skolavgifter och har mycket fattiga föräldrar, men som genom skolan får en möjlighet att utbilda sig och så småningom skaffa sig arbete och försörjning.

Anmälan för lag stänger torsdag 19 augusti. Det finns ingen efteranmälan på plats, men individuella deltagare kan anmäla sig på hemsidan ända fram till startskottet så länge det finns startplatser kvar.

Så varför inte värma upp med klassiska Mjölbyfemman 26 augusti innan det är dags för världspremiäen av Skill Mjölby Stadslopp 4 september.

Till anmälningssidan, Mjölbyfemman:

Lämna en kommentar