Mjölby kommun utökar sin satsning på Skill Mjölby Stadslopp

Förutom att alla kommunanställda får delta helt gratis i Skill Mjölby Stadslopp, så kan alla högstadie- och gymnasieelever gå, jogga eller springa det löpande eventet gratis den 14 maj.

Kjell Karlsson och Eva Ledin från kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun är gläds åt det ökade samarbetet som gör att alla högstadie- och gymnasielever kan delta i Skill Mjölby Stadslopp helt gratis.

– Det är jätteviktigt att jobba med hälsofrämjande åtgärder. Det tjänar alla på, dels vi som arbetsgivare och dels den enskilde medarbetaren. Det handlar inte om att prestera tider, om man själv inte vill, utan mer om att hålla igång och träna efter sina egna förutsättningar, säger Kjell Karlsson, på kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun.

“Det är jätteviktigt att jobba med hälsofrämjande åtgärder. Det tjänar alla på, dels vi som arbetsgivare och dels den enskilde medarbetaren”, säger Kjell Karlsson.

Gratis deltagande för alla kommunanställda var en verklighet redan premiäråret 2021. Nu lägger kommunen till gratis deltagande även för alla högstadie- och gymnasieselever.

– Det är egentligen samma svar där. Det är förstås lika viktigt att våra ungdomar kommer i rörelse och kanske kan Skill Mjölby Stadslopp blir något som de tränar inför, förklarar Kjell Karlsson.

“Man behöver inte vara snabb för att vara med. Det går bra att promenera och njuta av alla musikstationer utmed banan”, säger Eva Ledin, från kultur- och fritidsförvaltningen.

– Ökad rörelseglädje och gemenskap är bra för alla. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen och är med på stadsloppet den 14 maj. Man behöver inte vara snabb för att vara med. Det går bra att promenera och njuta av alla musikstationer utmed banan, säger Eva Ledin, från kultur- och fritidsförvaltningen.

Rabattkoden som “nollar” anmälningsavgiften för alla ungdomar från sjundeklass på högstadiet till trean på gymnasiet heter UngiMjölby. Varmt välkommen med din anmälan.

Den 14 maj är det dags för andra upplagan av Skill Mjölby Stadslopp med tillhörande Bostadsbolaget Lilla Stadsparksloppet.

Arbetar du på Mjölby kommun och vill vara med i Skill Mjölby Stadslopp så heter rabattkoden: Mjölbykommun2022.

Alla barn deltar helt gratis i Bostadsbolaget Lilla Stadsparksloppet.

Till anmälan: 

Lämna en kommentar