Fröken Pion ordnar segerkransar och blommor

Vilka löpare som kommer att få segerkransarna som Fröken Pion i Mjölby har skapat vet vi ännu inte. Däremot vet vi att segerkransar och blommorna till både elitlöpare och barn håller högsta klass.

Ida Ramvik på Fröken Pion har ordnat segerkransar och blommor till Skill Mjölby Stadslopp och BilBrodd Lilla Stadsparksrundan.

– Det är kul att det händer något så stort som ett stadslopp i Mjölby, då är vi gärna med och stöttar om vi kan, säger Ida Ramvik som äger Fröken Pion tillsammans med sin mamma AnnSofie.

Det var 2018 som mor och dotter startade Fröken Pion på Stridslyckegatan 1 i Mjölby.

– Jag var anställd florist i en butik i en grannkommun och skötte det mesta där. Jag kände att det kan jag lika gärna göra i egen regi och mamma är driven, så det har blivit en bra kombination, förklarar Ida.

“Det är kul att det händer något så stort som ett stadslopp i Mjölby”, säger Ida.

Närheten till de stora vägarna och bra parkeringsmöjligheter gör att kunderna bekvämt kan botanisera bland blommor och växter.

– Det är ett perfekt läge för en blomsterbutik här, sammanfattar Ida innan lille sonen Olle pockar på uppmärksamheten.

Förutom segerkransarna till snabbaste dam och herre i Skill Mjölby Stadslopp arrangerar Fröken Pion även blommor åt de sex första damerna och herrarna som prisas på scenen. Även de tre första barnen i varje klass får en fin blomma från Fröken Pion.

Archie Casteel med segerkransen från Fröken Pion i premiären av Skill Mjölby Stadslopp 2021. Arkivbild: Magnus Andersson

Lämna en kommentar