Östgötatidningen ny titelpartner till Mjölby Stadslopp

Östgötatidningen är ny titelpartner till Mjölby Stadslopp för de kommande tre åren. ”Jättekul, det passar oss bra att förknippas med ett så fint och motionsinriktat event. Det kommer att bli win-win för båda parter”, säger Åsa Brage, ägare och ansvarig utgivare till Östgötatidningen.

”Jättekul, det passar oss bra att förknippas med ett så fint och motionsinriktat event. Det kommer att bli win-win för båda parter”, säger Åsa Brage, ägare och ansvarig utgivare till Östgötatidningen.

 Varför gör ni den här satsningen?

 – Kan vi få fler företag och privatpersoner att satsa mer på både roliga och hälsofrämjande evenemang samtidigt som det ger tillfälle till nätverkande och profilering så är det verkligen rätt för oss. Det passar bra in i vår vision om att lokalt samarbete ger starkare företag.

Östgötatidningen har en upplaga på närmare 50 000 ex i veckan och täcker hushållen i västra Östergötland. Det vill säga Mjölby, Motala, Boxholms, Vadstena och Ödeshögs kommuner. 

 – Våra mätningar visar att 85 procent av de som får Östgötatidningen faktiskt också läser den. Vi har under 2022 satsat stort i Motala och har ökat från varannan vecka till varje vecka där med. Vi tror på gratistidningar även i framtiden. Vi är 100 procent gratis, tillgängliga och utan betalväggar, vilket betyder mycket för vikten av att alla kan få bra lokal journalistik. Det är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv att alla får tillgång till riktigt journalistik. Inga fakenews eller rykten som i många SoMe-kanaler. Vår utgivning bygger på att våra kunder står för kostnaderna genom att de lägger sin marknadsföring hos oss, vilket de endast gör för att vi ger dem en fantastiskt bra effekt och värde på det de satsar tillbaka.

Hur är det med ditt eget motionsintresse och kommer du själv att stå på startlinjen den 6 maj?

 – Jag är väl ingen löpare men man får ju både gå, lunka eller löpa så klart jag kommer att vara med, lovar Åsa Brage.

Tävlingsledaren Mikael Grip gläds också åt det nya samarbetet där Östgötatidningen nu går från mediapartner till att också bli titelpartner?

– Det är en stark aktör med lokal förankring, som vi är säkra på kommer att hjälpa till att lyfta arrangemanget. Från arrangörshåll är vi mycket nöjda med vidareutvecklingen av vårt samarbete, säger han.

Givetvis kommer alla deltagare och åskådare träffa Östgötatidningen på plats i partnerbyn i Stadsparken lördagen 6 maj.

Anmälan till Östgötatidningen Mjölby Stadslopp har sedan en tid varit öppen. Barnens eget lopp, Bostadsbolaget Lilla Stadsparksrundan finns förstås med även 2023 och är som vanligt helt gratis att delta i.

Välkommen med din anmälan till motionsfesten du inte vill missa.

Lämna en kommentar